четвер, 17 грудня 2015 р.

Екскурсія До ІнГЗК

29 жовтня 2015 року відбулася екскурсія учнів КЗШ І-ІІ ст. № 101 на ІнГЗК.
Екскурсія розпочалася з відвідування музею історії ІнГЗК. Екскурсовод розповіла факти з історії розвитку металургії на Криворіжжі, про героїзм інгульчанів в роки Великої Вітчизняної війни, визволення Інгульця, розвиток промисловості в повоєнні часи та в теперішній час. Учні з цікавістю розглядали експонати музею: предмети побуту, зразки гірських порід, макет території ІнГЗК, панораму кар’єра.
Далі екскурсія продовжувалася на території ІнГЗК. Наступний об’єкт нашої екскурсії – кар'єр. З оглядового майданчику учні змогли побачити кар'єр у всій його величі: з численною кількістю розроблених горизонтів на яких працювала сучасна техніка: екскаватори, самохвали, думкари. Стояли бурові установки. Тут ми дізналися, що наш кар'єр є найбільшим на Криворіжжі. Усі учні добре запам’ятали, що в кар’єрі видобувають залізну руду. Також ми відвідали диспетчерський пункт кар’єру, дробильної фабрики. Тут учнів ознайомили з роботою дробильної фабрики та її обладнанням.
Важливим об’єктом комбінату є хімічна лабораторія. Саме тут з’ясовують якість залізорудного концентрату. Учні з цікавістю спостерігали за роботою працівників хімічної лабораторії.
Наша екскурсія продовжується до ТВШ. Піднявшись відвалами ми змогли оглянути майже всю територію комбінату. А на передньому плані побачили три водойми та довгі ряди труб. Учням розповідали про використання води у процесі виготовлення залізорудного концентрату.
Екскурсія закінчується приємним сюрпризом. Наші шефи РЗФ-2 пригощають дітей солодощами та дарують подарунки.
Ми вдячні нашим шефам, працівникам РЗФ-2, які організували для нас таку цікаву та змістовну екскурсію.








Немає коментарів:

Дописати коментар